Je huid in een dip na de zomer?

Op korte termijn heeft de zon een positieve invloed op je huid. Heb je een acne/onzuivere huid? Dan zal er veel verbetering optreden. Immers, UV straling maakt de leefomstandigheden voor de bacterie die acne veroorzaakt ongunstig. Daarnaast vallen rode plekjes ook minder op wanneer je ene kleurtje krijgt. Maar UV stralen hebben ook veel nadelen. Als uv-stralen de huid raken wordt deze automatisch dikker. Een soort natuurlijke beschermingsmechanisme. De huid gaat meer talg produceren omdat het uitdroogt door de zon en daardoor vetter wordt.

Door de verdikte hoornlaag en de toegenomen talgproductie, kan het talg niet naar buiten vloeien . Hierdoor ontstaan eerder ontstekingen en zal de huid en dof en grauw uitzien. Er ontstaan sneller nieuwe puistjes en oude puistjes helen minder snel. Door de warmte gaat je huid meer talg produceren waardoor je poriën verstopt kunnen raken. Je gaat meer zweten waardoor de pH-waarde van je huid verstoord raakt. Omdat zonnebrandcrème vaak wat dikker is van textuur, kan dit puistjes veroorzaken. Een ophoping van talg, dode huidcellen, vuil en de textuur van dikke crèmes kunnen poriën verstoppen. Het beste is om je zonneproduct aan te brengen op een schoon gezicht zonder make-up.

Wat kun je doen?

Een peeling kan een uitkomst bieden. Dit werkt tal regulerend en verwijderen overtollige huidcellen. Hierdoor krijgt de huid een frissere en egaler uiterlijk.