Microneedling

Microneedling is een behandeling om op een zeer effectieve manier huidverbetering te activeren. Bij de Microneedling behandeling wordt gewerkt met een “pen” (of roller afhankelijk van de behandeling) met minuscule kleine naaldjes die kleine gaatjes in de huid maken waardoor op gecontroleerde wijze de huid wordt “verwond”. Hierdoor word de huid gestimuleerd om te gaan “herstellen” waarbij dan nieuwe collageen en elastine word aangemaakt. Gedurende en na de behandeling word gebruikt gemaakt van natuurlijke en holistische serums met hoogwaardige zuivere werkstoffen waarbij het effect van de behandeling nog eens extra word verhoogd. Tijdens de intake bespreken wij een behandelplan over hoe wij het beste uw wensen bereiken.

Waarom een microneedling behandeling met de Dermapen 4

De Dermapen 4 is momenteel wereldwijd het meeste geavanceerde microneedling apparaat op de markt. Het is ook het enige microneedling apparaat met een speciale littekeninstelling. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat de Dermapen net zo effectief is als laserbehandelingen. De naaldjes in de Dermapen maken verticale kanaaltjes in de huid. Door deze prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine zorgen. Het resultaat is een dikkere huid, die steviger en gladder wordt. Littekens verminderen en rimpels en pigmentplekken vervagen doordat de huid vernieuwt. Het vernieuwen van de huid gebeurd vanuit de diepere huidlagen. Dit is een volkomen veilige methode om de huid te vernieuwen zonder dat de bovenste huidlaag wordt beschadigd.

 

Behandeling

De behandeling wordt voorafgegaan aan een intakegesprek en een huidanalyse.  De behandeling is gevoelig. Desgewenst kunt u ervoor kiezen om vooraf een verdovende crème te gebruiken.

Eerst wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. Afhankelijk van de aandoening wordt een mix van actieve ampullen aangebracht. Tijdens het needlen komen deze stoffen in de huid.

Afhankelijk van de diepte kunnen er bloedpuntjes ontstaan maar herstellen binnen een aantal minuten. De behandeling wordt afgesloten met een speciaal masker.

De aanmaak van elastine en collageen dat wordt geactiveerd , is een proces dat langzaam op gang komt.  Twee tot vier weken na de behandeling ga je de eerste resultaten zien en na acht weken is er een hele duidelijke verbetering. Dit proces van collageen- en elastine stimulatie werkt nog maanden door.

Om een goed resultaat te behalen is het aan te raden om het in kuurverband te ondergaan. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig.

De aantal behandelingen zijn afhankelijk van de indicatie maar ook van de leeftijd en de conditie van de huid.

Na de microneedling behandeling

Je huid is rood en gevoelig. Het voelt prikkend en warm aan en er kan zwelling ontstaan .De roodheid kan tot 48 uur na de behandeling aanhouden, maar vaak na 24 uur verdwenen. In enkele gevallen kan de roodheid enkele dagen aanhouden. Het is belangrijk om na de behandeling goed je huid te beschermen met een SPF (zonbescherming).  Na een dag mag je de huid camoufleren.

 

Adviezen

Om het resultaat te behouden raden we aan om onderhoudsbehandelingen te ondergaan. Wij adviseren je hierover. De thuisverzorging is een belangrijk onderdeel om de behandeling te ondersteunen. 

Wij adviseren je over de juiste huidverzorging.

Omdat iedere huid anders reageert , is het niet mogelijk om 100% garantie te geven op het uiteindelijke resultaat.

 

Indicaties

Microneedling

Stel een vraag aan onze huidspecialisten